Din nou alegeri fara alegatori. De sila, cetatenii au intors spatele catre politica murdara romaneasca si nu prea s-au inghesuit la urne. Dar oare au facut bine?
Cei care vor castiga au de gestionat, pe langa bugetele locale, suma fantastica de 20 miliarde de euro din fondurile UE, bani destinati cetatenilor, iata, din pacate, nepasatori fata de calitatea viitorilor fruntasi locali. Basescu spera zilele trecute ca prin participarea numeroasa la votul de duminica alegatorii vor pune capat negocierilor intre partide, care de cele mai multe ori au fost conditionate de avantaje. El s-a referit la avantajele reciproce si intelegerile la votul din Parlament intre PSD si PNL.
In privinta pomenilor electorale, si alegatorii s-au smecherit: au luat mita oferita de toate partidele, dar nu s-au grabit sa voteze. Tariceanu a simtit si el ca interesul este foarte scazut si de aceea a ignorat legea votand cu cartea de alegator, si-a aratat votul unei membre a sectiei de votare, iar la sfarsit a mai si spus ca a votat cu echipa liberala, fapte interzise de lege. Ce a obtinut premierul a fost mediatizarea excesiva a gestului sau sfidator. Miza fiind intr-adevar uriasa, pe Tariceanu nici nu l-a mai interesat posibilitatea sanctionarii sale.
Rezultatul votului de ieri nu va pune categoric punct negocierilor intre partide. Batalia pentru avantaje va debuta inca inaintea aflarii rezultatelor finale dupa turul doi. Iar dupa negocierile ce se anunta dure in privinta constituirii majoritatilor din consiliile judetene (care-si vor impune punctul de vedere in privinta sumelor ce se vor primi pentru diverse proiecte), vom avea conturat clar viitorul Executiv. Vom vedea daca se va confirma zvonul potrivit caruia in majoritatea judetelor alianta PNL-PSD va da tonul viitoarei guvernari.
Dupa data de 1 iunie vom asista practic la un transfer de putere intre Parlamen