Refinanţarea reprezintă o metodă care permite accesarea unui nou credit în condiţii mai avantajoase decât cele presupuse de creditul în derulare. Astfel, dacă dumneavoastră consideraţi că rata lunară este prea mare sau aveţi de suportat multe comisioane, puteţi începe să căutaţi un produs care are fie dobânzi mai avantajoase, fie comisioane mai puţine, fie vă scuteşte de costurile cu asigurările, ori toate la un loc.
În acest caz, trebuie să ţineţi cont de cheltuielile suplimentare legate de rambursarea anticipată, de reevaluarea imobilului şi de încheierea contractului de ipotecă (în cazul unui credit cu ipotecă ce presupune ridicarea ipotecii constituite în favoarea băncii al cărei credit se refinanţează şi instituirea acesteia în favoarea noii bănci) şi nu în ultimul rând comisionul de acordare şi/sau de analiză a dosarului ale noii bănci. Importantă este şi diferenţa de dobândă din momentul în care obţineţi scrisoarea de la banca nr. 1 în care îşi dă acordul pentru refinanţare şi până în momentul în care se virează suma totală de plată în contul băncii respective.
În cele ce urmează, analiştii FinZoom.ro vă prezintă paşii care trebuie urmaţi pentru a beneficia de un credit în condiţii mai avantajoase decât cele ale creditului contractat deja.
Pentru a vedea exact în cazul dumneavoastră care sunt datele problemei, accesaţiwww.FinZoom.ro şi puteţi studia în amănunt oferta completă de credite din România, având şi la dispoziţie în premieră opţiunea calculării costurilor cu refinanţarea anticipată, prin intermediul unui filtru suplimentar (disponibil pentru toate creditele ipotecare/imobiliare sau nevoi personale cu ipotecă). Astfel puteţi compara suma totală de rambursat, incluzând comisionul de rambursare anticipată, în cazul refinanţării unui credit sau stingerea acestuia.
Primul pas - Găsirea unei oferte. Odată convins de faptul că refinanţare