Volumul II al cartii "Retete pe muchie de tigaie" apartinind lui Dan Chisu a fost lansat, luni, la Pizzeria Bella Italia. Actrita Liliana Ghita a prezentat cartea, spunind ca din punctul sau de vedere, autorul indeamna cititorii sa se joace de-a gatitul. "Se joaca mereu cu toate simturile noastre, pentru ca retetele au gust, miros, savoare, culoare. Foarte interesant este si faptul ca in spatele fiecarei retete se afla o poveste si astfel transgresam tinuturi si culturi. In capitolul “Arhivele gustului” se vorbeste despre salata, spanac, rosii pitice, lamii verzi, coriandru, iar prezentarea este asemanatoare unei povesti. Am experimentat citeva retete si pot sa va spun ca sint foarte, foarte savuroase, usor de facut si nu foarte costisitoare. Aceste retete imprumuta calitatile autorului: rafinament, inventivitate, stil, eleganta", a apreciat actrita Liliana Ghita.
Autorul a povestit ca ideea acestei carti a aparut din intimplare, in urma cu doi ani. "Am o mare pasiune pentru gatit, pentru a improviza si a amesteca lucruri aproape negindite. Retetele mele transfera in zona literaturii un fel de mincare. Trebuie sa recunosc ca m-a influentat Pastorel Teodoreanu, cu felurile lui de mincare. Dupa aparitia primului volum am fost criticat ca retetele sint prea sofisticate si mi-am insusit criticile. Volumul doi prezinta retete mai simple, si din bucataria romaneasca, si din cea internationala. Totul este la latitudinea si dispozitia celui care gateste, in carte nu sint date nici macar cantitatile. In fiecare marti, la mine in restaurant, incerc tot felul de retete si trebuie sa recunosc ca noua din 10 incercari le ratez, pentru ca sint extremist", a marturisit Dan Chisu in fata invitatilor sai. Autorul "Retetelor pe muchie de tigaie" a vorbit si despre importanta memoriei afective a gustului care se formeaza intre cinci si 15 ani, despre saracia in mirodenii a b