- Diverse - nr. 108 / 4 Iunie, 2008 Avand in vedere faptul ca s-a inmultit numarul meselor organizate de tip nunta, botez, parastas, festivitati prilejuite de absolvirea liceului, onomastici etc.,pentru evitarea toxiinfectiilor alimentare, tot mai frecvente in ultima perioada, favorizate si de sezonul cu temperaturi ridicate, spre o corecta informare a cetatenilor, am solicitat relatii de la dr. Magdalena Maria Iancu - director adjunct la DSVSA Mures, cu responsabilitati in domeniul Siguranta Alimentelor, si de la dr. Ioan Rusu - director executiv la DSVSA Mures. Am retinut ca respectarea unor masuri stricte sanitare si sanitar-veterinare sunt absolut obligatoriu stabilite prin lege. Astfel, aprovizionarea cu carne, preparate din carne, produse lactate, oua si alte materii prime de origine animala se va face numai din unitati comerciale autorizate sanitar veterinar. Aceste produse vor fi insotite de certificat sanitar veterinar care sa ateste ca au fost examinate in prealabil si sunt salubre (bune pentru consum). De asemenea, vor fi insotite si de documente comerciale, certificat de calitate cu specificarea conditiilor de transabilitate. Atentie! Se interzice categoric folosirea la prepararea alimentelor pentru mese festive a oualor de rata, posibile purtatoare de Salmonela, capabile sa provoace imbolnaviri grave in randul consumatorilor. La organizarea meselor festive se vor respecta conditiile de igiena, conditiile de pastrare la frig a alimentelor, refrigerarea carnii, mentinerea unei temperaturi adecvate pentru fiecare produs. Personalul implicat in prepararea meniului, inclusiv personalul ajutator si cei care servesc la mese vor avea asupra lor carnetul de sanatate, cu analizele medicale la zi, vizat de medicul uman. Toata responsabilitatea pentru respectare acestor reguli revine, in totalitate, organizatorului, iar transportul de la locul de preparare la mas