Diplomatul crede că fotbalul nostru e de foarte bună calitate.
Printre cei care vor încuraja “cocoşii” din tribune la meciul cu România se numără şi ambasadorul Franţei la Bucureşti, Excelenţa Sa Henri Paul. Numit în post în august 2007, s-a convins că românii pun în fotbal“pasiune şi entuziasm cel puţin la fel de mult ca francezii”.
“Formidabilul Niculae”
- Ce ştiţi despre fotbalul de la noi?
- Am auzit mult vorbindu-se de cluburile din Bucureşti. Cunosc şi fotbalişti români care joacă la cluburile noastre, ca Daniel Niculae, formidabilul atacant de la Auxerre.
- Care este cheia succesului “Les Bleus? “
- Progresele echipei Franţei au început la sfîrşitul anilor ‘70. Ele se explică, în special, printr-o politică de formare inteligentă a tinerilor, practicată de cluburi. Anii ‘90 au fost anii expatrierii celor mai buni jucători francezi (în Anglia, în Italia, în Germania, în Spania), ceea ce le-a permis să se fortifice în cadrul campionatelor renumite şi dificile.
“Să ne temem în apărare!”
- Care credeţi că ar fi punctele forte şi punctele slabe ale echipei Franţei?
- Principalul punct forte al echipei Franţei provine din acel amestec între jucătorii vechi şi experimentaţi şi cei tineri. Dacă atacul francez şi densitatea la mijlocul terenului sînt principalele atuuri ale selecţionatei noastre, trebuie să ne temem mai mult în ceea ce priveşte apărarea. Dar, pentru mine, ceea ce contează este motivaţia.
- Denumirea de “Grupa morţii” este corectă?
- Denumirea de Grupa Morţii este foarte prost aleasă, după părerea mea. Este cea mai bună grupă, cea mai interesantă, cu meciurile cel mai bine cotate şi echipe care practică, toate patru, un fotbal foarte bun. În orice caz, competiţia va fi foarte strînsă.
- Un pronostic ?
- Nu îm