Primul brand văzut din spaţiu este, de câteva zile, şi în Bănie, deschizându-se într-un local de pe Calea Bucureşti, vizavi de Universitate. Compania US Food Network SA, cea care deţine licenţa acordată printr-un contract de franciză, are 29 de restaurante KFC. Colectivul Kentucky Fried Chicken (KFC) România cuprinde peste 800 de oameni. Reţeta originală după care este făcut amestecul de condimente prin care este dat puiul şi care valorează milioane de dolari este secretă, în prezent aflându-se într-un seif din Trezoreria din Louisville, Kentucky. Colonelul Sanders, inventatorul ei, a dezvoltat-o în 1930, combinând 11 ierburi şi mirodenii „pe o podea din spatele verandei din Corbin“. O companie realizează amestecul după o formulă care reprezintă numai o parte din renumita reţetă originală. Alta amestecă restul. Pentru securizarea şi standardizarea amestecului de produse este folosit un program informatic, contractele semnate de companii împiedicându-le să afle reţeta completă.
Din Corbin, în toată lumea La şapte ani, colonelul Harland Sanders devenise maestru în pregătirea unor mâncăruri tradiţionale. În timp, a avut diverse slujbe: conductor de tramvai, soldat în Cuba pentru şase luni, pompier pe calea ferată. A studiat dreptul prin corespondenţă, a practicat o perioadă, apoi a vândut asigurări, a lucrat pe un vapor, iar la 40 de ani, a început să gătească pentru călătorii care se opreau la benzinăria sa în Corbin, Kentucky. Pe atunci îi servea în propria locuinţă. Având din ce în ce mai mulţi „muşterii“, s-a mutat într-un motel care avea şi restaurant. Timp de nouă ani, şi-a perfecţionat reţeta, iar în 1935, guvernatorul Ruby Laffoon i-a acordat titlul onorific de „Colonel al statului Kentucky“, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea bucătăriei regionale.
Pe 14 noiembrie 2006, KFC a devenit primul brand a cărui siglă a putut fi