Ponderea aparthotelurilor în totalul capacităţii de cazare turistică din Bucureşti a ajuns la aproape 15%. Gradul de ocupare al acestora este de 80% în tot timpul anului. Dar războiul tarifelor este abia la început. Deşi pare greu de crezut, primul aparthotel din România s-a deschis în 1983, odată cu inaugurarea hotelului Bucureşti din Capitală. La vremea respectivă, una dintre aripile hotelului avea funcţiuni similare cu ceea ce numim astăzi „aparthotel“, ad
Ponderea aparthotelurilor în totalul capacităţii de cazare turistică din Bucureşti a ajuns la aproape 15%. Gradul de ocupare al acestora este de 80% în tot timpul anului. Dar războiul tarifelor este abia la început.
Deşi pare greu de crezut, primul aparthotel din România s-a deschis în 1983, odată cu inaugurarea hotelului Bucureşti din Capitală. La vremea respectivă, una dintre aripile hotelului avea funcţiuni similare cu ceea ce numim astăzi „aparthotel“, adică un ansamblu de apartamente destinate închirierii în regim hotelier.
Aparthotelurile sunt situate, de regulă, în zona centrală a unui oraş sau în cele cu potenţial turistic şi de afaceri şi sunt, mai toate, clasificate la patru şi cinci stele. În prezent, piaţa locală a acestor structuri turistice se află într-o fază incipientă, dar dinamică.
Apartamentele închiriate în regim hotelier reprezentau, în anul 2006, conform unui studiu al companiei imobiliare Eurohouse, 10% din totalul capacităţii de cazare a Capitalei, cumulând 160 de camere. Ponderea lor a ajuns în prezent la 12%-15% din total. În Bucureşti, există cinci aparthoteluri, cele mai importante fiind Centre Ville, Comfort Suites şi J’Info. Gradul lor de ocupare este foarte ridicat, depăşind 80%, potrivit lui Paul Mărăşoiu, preşedintele companiei de consultanţă Peacock Hotels. Ca urmare, în urmă