În 2007, românii şi-au tratat afecţiunile cardiovasculare cu produse farmaceutice în valoare de 1,2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cheltuieli mai mari cu 13,6% decât în anul precedent. Rezultatele înregistrate de industria farmaceutică în primul trimestru confirmă prognosticurile specialiştilor referitoare la încetinirea ratei de creştere a pieţei totale. Astfel, potrivit CEGEDIM România, din aprilie 2007 până în martie 2008, creşterea a fost de numai 6,1%, faţ�
În 2007, românii şi-au tratat afecţiunile cardiovasculare cu produse farmaceutice în valoare de 1,2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cheltuieli mai mari cu 13,6% decât în anul precedent.
Rezultatele înregistrate de industria farmaceutică în primul trimestru confirmă prognosticurile specialiştilor referitoare la încetinirea ratei de creştere a pieţei totale. Astfel, potrivit CEGEDIM România, din aprilie 2007 până în martie 2008, creşterea a fost de numai 6,1%, faţă de 11,2%, în intervalul aprilie 2006 - martie 2007.
Pe grupe terapeutice, cea mai mare creştere s-a înregistrat la categoria destinată sistemului musculo-scheletic (15,7%), însă medicamentele aferente sistemului cardiovascular continuă să deţină primul loc în piaţa totală, ca valoare a vânzărilor (20,3%).
„Fiind o grupă în care produsele cu prescripţie sunt preponderente - aproximativ 94% din valoare -, mărimea ei este determinată de gradul de răspândire al afecţiunilor cardiovasculare, de gradul de identificare al acestora, de practica de prescriere şi, mai ales, de tratamentul corect şi sistematic al afecţiunilor diagnosticate“, explică Petru Crăciun, director general CEGEDIM România.
În opinia sa, evoluţia grupei nu va mai fi la fel de spectaculoasă în perioada următoare, pentru că deja a atins o valoare însemnată