Echipa Panasonic Toyota Racing a prezentat ieri un filmuleţ cu pregătirile pentru Marele Premiu al Canadei, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Membrii staff-ului tehnic de la Toyota au vorbit despre utilitatea simulatoarelor, iar în opinia acestora testele pot conduce la îmbunătăţirea monoposturilor.
„Suntem într-o lume digitală acum. În Formula 1, forţăm limitele simulărilor cu ajutorul computerelor, pentru a afla exact în ce arie putem face îmbunătăţiri. Chiar dacă testăm şi pe circuit sau în tunele aerodinamice, simulările pe computer sunt foarte utilizate“, a spus John Howett, preşedintele Panasonic Toyota Racing.
Simulările sunt folosite în cadrul multor departamente ale Panasonic Toyota Racing. De exemplu, pentru pregătirea MP al Canadei, echipa foloseşte un dispozitiv denumit „seven-post rig“ (dispozitiv cu şapte piloni). Acesta reprezintă un sistem sofisticat de pistoane hidraulice, care poate să reproducă mişcările la care a fost supusă suspensia în fiecare Mare Premiu din sezonul precedent.
„Este un aspect foarte important căci, faţă de alte circuite, aici avem şicanele şi, cu cât mai mult poţi urca pe vibratoare, cu atât vei negocia mai drept virajele şi vei câştiga timp. Asta înseamnă că, dacă ai o maşină care trece bine pe vibratoare, vei câştiga foarte mult timp pe turul de circuit. Numai în şicane dacă reuşeşti să câştigi timp nu mai trebuie să câştigi şi pe restul circuitului“, a punctat Dieter Gass, inginerul-şef al departamentului „Curse şi Teste“ din cadrul Toyota.
După ultimul Mare Premiu, cel al statului Monaco, echipa Toyota ocupă locul şapte în clasamentul constructorilor, cu nouă puncte, la egalitate cu Renault, iar piloţii săi sunt italianul Jarno Trulli şi germanul Timo Glock. Primul a reuşit să strângă toate cele nouă puncte ale echipei sale, în timp ce nemţul Glock speră să obţină cât de curând un rezultat