In pragul sezonului estival, plajele romanesti nu sunt pregatite in totalitate sa primeasca turistii. Ultimul raport al Uniunii Europene privind calitatea apei si a plajelor avertizeaza ca plajele Romaniei nu corespund in totalitate standardelor de igiena.
Din perspectiva calitatii plajelor, Romania si Slovenia se situeaza mult sub media europeana, iar Italia a fost nevoita sa inchida mai mult de 300 de plaje in acest sezon. "Doar 28,6% din plajele situate pe malul Marii Negre din Romania au trecut testele UE, iar in Slovenia 68,4% din plajele Marii Adriatice au trecut baremul impus", arata raportul. Reprezentantii autoritatilor spun ca raportul UE afecteaza imaginea turismului romanesc, iar hotelierii arunca vina pe administratia de mediu.
"Calitatea si amenajarea plajelor afecteaza intr-o masura foarte mare turismul romanesc, deoarece principala motivatie in acest moment pentru turistii care petrec vacanta pe litoral o reprezinta plaja si apa marii", considera Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Cooperatie si Profesii Liberale.
Romania Libera In pragul sezonului estival, plajele romanesti nu sunt pregatite in totalitate sa primeasca turistii. Ultimul raport al Uniunii Europene privind calitatea apei si a plajelor avertizeaza ca plajele Romaniei nu corespund in totalitate standardelor de igiena.
Din perspectiva calitatii plajelor, Romania si Slovenia se situeaza mult sub media europeana, iar Italia a fost nevoita sa inchida mai mult de 300 de plaje in acest sezon. "Doar 28,6% din plajele situate pe malul Marii Negre din Romania au trecut testele UE, iar in Slovenia 68,4% din plajele Marii Adriatice au trecut baremul impus", arata raportul. Reprezentantii autoritatilor spun ca raportul UE afecteaza imaginea turismului romanesc, iar hotelieri