Sorin Oprescu a iesit in fata presei incercand sa repuna campania electorala pe fagasul cel mai favorabil lui.
Dupa ce sprijinul fatis al PSD-ului si, mai ales, al lui Ion Iliescu, i-a dat lui Traian Basescu munitie pentru un atac extrem de dur, doctorul a realizat ca, pentru el, un pericol chiar mai mare decat campania pe proiecte este cea politizata.
In politicul din demonizarea caruia si-a tras procentele in turul intai, stau cele mai mari vulnerabilitati ale sale. Traian Basescu a avut abilitatea sa-l arunce in derizoriu creindu-i imaginea de marioneta a lui Ion Iliescu, pe acelasi plan cu Miron Cozma, adica, o dependenta mai profunda decat a unui om politic obisnuit.
Sorin Oprescu stie probabil ca mizeria, daca o bati, nu se adanceste, ci se lateste, asa ca, in loc sa aprofundeze dezbaterea pe tema mineriadelor si a asocierii lui politice, aprofundare care ar putea face tot mai evident adevarul si ar trezi noi si noi amintiri dureroase, a preferat sa mute cu totul atentia, folosindu-se de arsenalul care-i este cel mai familiar.
Imposibila independenta
In primul rand, Sorin Oprescu a incercat din rasputeri sa se disocieze de partidele politice, in primul rand PSD. "Sunt aici sa demontez un cliseu (...) acela ca partidele sunt monolitice. Cel putin asa s-a afirmat timp de 18 ani (...) partidele subestimeaza oamenii. Partidele ii trateaza pe acesti oameni, pe bucuresteni, ca pe niste numere, ca pe niste cifre. Eu vad in fata mea oameni, fiinte vii, nu numere".
Doctorul stie bine ca PSD se agata acum de succesul lui, insa sprijinul oferit nu face decat sa-i stirbeasca independenta, cartea lui forte. In plus, Oprescu mai stie foarte bine ca social democratii care sunt de partea lui au fost inca din primul tur, iar votantii lui Cristian Diaconescu vor prefera, probabil, sa stea acasa pe 15 iunie i