Anumiţi compuşi din măr acţionează pozitiv asupra stomacului, protejându-l de ulcer şi alte complicaţii care pot apărea după un tratament cu aspirină, se arată în Jurnalul Britanic de Nutriţie. Dacă rezultatele unor studii ulterioare vor ajunge la aceleaşi concluzii, înseamnă că industria farmaceutică va dezvolta foarte repede suplimente pe bază de măr pentru îmbunătăţirea sănătăţii gastrointestinale. De altfel, tendinţa la nivel mondial este de a produce medicamente pe bază de extracte naturale, după ce medicina naturistă şi-a dovedit tot mai mult beneficiile în diverse afecţiuni.
Cercetătorii au observat o îmbunătăţire cu 50 de procente a leziunilor stomacale provocate de aspirină, după ce subiecţii au consumat extracte din măr. Beneficiile antioxidante ale mărului au fost demonstrate şi în alte studii clinice. Anumiţi compuşi ai acestui fruct au fost asociaţi cu îmbunătăţirea sănătăţii inimii, prevenirea Alzheimer-ului sau chiar a cancerului. (E.H.)
Anumiţi compuşi din măr acţionează pozitiv asupra stomacului, protejându-l de ulcer şi alte complicaţii care pot apărea după un tratament cu aspirină, se arată în Jurnalul Britanic de Nutriţie. Dacă rezultatele unor studii ulterioare vor ajunge la aceleaşi concluzii, înseamnă că industria farmaceutică va dezvolta foarte repede suplimente pe bază de măr pentru îmbunătăţirea sănătăţii gastrointestinale. De altfel, tendinţa la nivel mondial este de a produce medicamente pe bază de extracte naturale, după ce medicina naturistă şi-a dovedit tot mai mult beneficiile în diverse afecţiuni.
Cercetătorii au observat o îmbunătăţire cu 50 de procente a leziunilor stomacale provocate de aspirină, după ce subiecţii au consumat extracte din măr. Beneficiile antioxidante ale mărului au fost demonstrate şi în alte studii clinice. Anumiţi compuşi ai acestui fruct au fost asociaţi cu îmbunătăţirea sănătăţii inimii, pr