Rezultatul ultimelor alegeri primare a reflectat diviziunea din randul democratilor, Hillary Clinton castigand in Dakota de Sud, iar Barack Obama in Montana. Dar aceste rezultate nu au mai contat prea mult, intrucat numerosi superdelegati s-au grabit, imediat dupa inchiderea urnelor, sa isi anunte public sprijinul pentru Obama, asigurandu-i acestuia numarul de voturi necesare pentru nominalizare. Printre acestia s-au numarat fostul presedinte Jimmy Carter si chiar unii fosti sustinatori ai lui Hillary.
Simbolic, Obama a tinut discursul victoriei in centrul de conferinte si expozitii Xcel Energy Center din St. Paul (Minnesota), unde la inceputul lunii septembrie va avea loc conventia Partidului Republican care il va desemna oficial pe John McCain candidat al acestei formatiuni in alegerile prezidentiale din noiembrie. Dupa multumirile adresate celor care l-au sustinut, dar si contracandidatei sale, Obama a consacrat cea mai mare parte a discursului prezentarii viziunii sale, in comparatie cu programul republicanului McCain, despre care a spus: "Respect numeroasele sale realizari, chiar daca el a ales sa le nege pe ale mele. Diferendele cu el nu sunt de natura personala; ele sunt legate de politicile pe care le-a propus in aceasta campanie". Obama a reluat ideea ca McCain ar continua politica administratiei Bush si a criticat din nou razboiul din Irak, subliniind ca el este singura sansa pentru o schimbare. "Campania electorala pentru alegerile generale a inceput", a remarcat republicanul John McCain intr-un discurs sustinut la New Orleans.
"Indiferent de rezultat, alegerile vor aduce o schimbare. Depinde daca aceasta va reprezenta un progres sau un regres", a mai spus McCain. In prezent cei doi se afla umar la umar in sondaje, diferenta dintre ei fiind mai mica de doua procente.
Rezultatul ultimelor alegeri primare a reflectat diviziunea din