Pentru că felinele s-au înmulţit rapid la Zoo Braşov, trei dintre cei nouă lei au fost înstrăinaţi Zece animale din România vor ajunge în Africa de Sud pentru că grădinile zoologice
Pentru că felinele s-au înmulţit rapid la Zoo Braşov, trei dintre cei nouă lei au fost înstrăinaţi
Zece animale din România vor ajunge în Africa de Sud pentru că grădinile zoologice au probleme în îndeplinirea normelor europene în domeniu.
Este vorba de câţiva pui de leu de la Grădina Zoologică din Brăila, un leu adult de la Braşov şi un tigrişor de la Zoo Hunedoara.
Într-o primă etapă, animalele vor fi transportate cu un camion special până la Frankfurt, unde vor fi îmbarcate într-o cursă directă spre Johannesburg, capitala Africii de Sud.
Excedent rezolvat
La Grădina Zoologică din Braşov, lucrările de extindere şi amenajare ale ţarcurilor conform normelor europene s-au finalizat.
Practic, parcul zoologic de sub Tâmpa este printre puţinele din ţară care are autorizaţie de mediu pentru toate animalele.
Cu toate acestea, la Braşov a existat un excedent de trei feline. Din acest motiv, doi lei au plecat în Africa de Sud anul trecut, iar al treilea a fost, ieri, tranchilizat şi pus într-o cuşcă specială.
"Am reuşit să asigurăm condiţiile impuse pentru traiul în captivitate al leilor, respectiv 3.000 de metri pătraţi necesari unei familii. În cazul în care va fi nevoie, avem posibilităţi de extindere a parcului, care acum se întinde pe 10 hectare. Cheltuielile pentru transportul animalului sunt suportate de fundaţie, iar noi nu primim nimic în schimbul animalelor", spune Dumitru Daneş, directorul Grădinii Zoologice din cartierul braşovean Noua.
Jazz, sub tranchilizante
Medicul veterinar al Grădinii Zoologice de la Braşov, Gheorghe Ioan Brumar, ne-a asigurat că viaţa lui Jazz, leul în vârstă de şapte ani, nu va fi pusă