Autoritatea de Sanatate Publica Mures a anuntat, ieri, ca toxiinfectia alimentara aparuta cu ocazia unei nunti organizate la Caminul cultural din localitatea Sângeorgiu de Padure, în urma careia 21 de persoane au ajuns la spital, a fost cauzata de carnea de porc. seful ASP Mures, dr. Silviu Morariu, a precizat ca cei 21 de meseni, din totalul de 320, s-au îmbolnavit dupa ce au mâncat snitel pane si friptura de porc contaminate cu stafilococ hemolitic auriu. “Coroborând datele epidemiologice, aspectele clinice si rezultatele de laborator, consideram ca focarul de boala s-a produs în urma consumului de alimente contaminate microbiologic, preparate în conditii igienico-sanitare deficitare”, a afirmat Silviu Morariu. El a precizat ca ASP a dispus suspendarea temporara a activitatii de preparare a mâncarurilor la bucataria Caminului cultural din Sângeorgiu de Padure. Nunta a început în dupa-amiaza de 31 mai, iar primii nuntasi au ajuns la Clinica de Boli Infectioase din Târgu-Mures la ora 19.00. Dintre cei 21 de bolnavi, patru au ramas internati, restul prezentând doar semne usoare de îmbolnavire.
Autoritatea de Sanatate Publica Mures a anuntat, ieri, ca toxiinfectia alimentara aparuta cu ocazia unei nunti organizate la Caminul cultural din localitatea Sângeorgiu de Padure, în urma careia 21 de persoane au ajuns la spital, a fost cauzata de carnea de porc. seful ASP Mures, dr. Silviu Morariu, a precizat ca cei 21 de meseni, din totalul de 320, s-au îmbolnavit dupa ce au mâncat snitel pane si friptura de porc contaminate cu stafilococ hemolitic auriu. “Coroborând datele epidemiologice, aspectele clinice si rezultatele de laborator, consideram ca focarul de boala s-a produs în urma consumului de alimente contaminate microbiologic, preparate în conditii igienico-sanitare deficitare”, a afirmat Silviu Morariu. El a precizat ca ASP a dispus suspendarea temporara a ac