Tinta si esenta antropologiei este cunoaserea omului, ceea ce inseamna altceva decat adunarea de cunostinte despre om, pretioase si acestea intr-o alta etapa. Intre cunostinte despre fenomen si cunoasterea acestuia este o deosebire de calitate. Cunoastere
Cum dobandim intelegerea antropologica si accesul la semnificatia antropologica? Numai in acest fel cineva poate sustine ca este antropolog si face antropologie. Structura mai mult sau mai putin fina si complicata a cauzelor si efectelor care duc la diversitatea umana, la schimbarile care sunt uneori evolutie, este formata din factori atat biologici, cat si culturali, ori micsti, pentru a caror recunoastere e nevoie de stapanirea unor cunostinte care nu cunosc granite.
Ce cuprinde antropologia urbana?
Antropologia urbana ocupa o secventa din antropologia generala si priveste grupurile umane sau indivizii care traiesc in conditii urbane. Procesul de urbanizare este un proces antropologic prin care se produce o schimbare importanta in continua devenire a speciei noastre.
Antropologia urbana cuprinde si tot ce se modifica prin trecerea de la rural la urban si urmareste nobila aventura umana mai departe in urbanizare, industrializare, postindustrializare, pana la societatea informatizata care este abia la inceput. Si care va inregistra in timp mutatii, sau, oricum, mici schimbari in conditia omului.
Ce trebuie sa faca antropologia urbana?
A urmari procesul continuu al devenirii umane, in conditii geografice variabile, unele favorabile, altele nefavorabile, a descrie si explica factorii de presiune si de modelare umana, actiile si reactiile fiintelor umane in confruntarea cu realitatea, a urmari si analiza ce se petrece in decursul desfasurarii fenomenelor, a sti exact de la ce s-a pornit si la ce s-a ajuns, care au fost etapele prin care s-a trecut, a extrage u