Transcentral Urban Bucuresti (TUB) este un proiect care a luat nastere anul trecut, in cadrul bienalei de arhitectura, la initiativa a 14 birouri de arhitectura, devenind o platforma pentru centrul Bucurestiului in jurul careia a luat nastere Asociatia Spatiul Urban Bucuresti (ASUB). In urma studiilor in ceea ce priveste principalele probleme legate de managementul spatiului urban, TUB vine la anuala din acest an cu o serie de propuneri de revitalizare a Capitalei. Prin analogie cu spatiul privat, cele 14 birouri de arhitectura au impartit centrul Capitalei in mai multe “camere urbane” pe care le-au redecorat si le-au reamenajat, propunerile aflandu-se in acest stadiu la Comisia de urbanism din cadrul Primariei Capitalei, in faza de deliberare.
Printre principalele probleme cu care se confrunta Capitala sta numarul mare de masini care ingreuneaza circulatia pietonala, fatadele cladirilor vechi, principala problema de ordin estetic a orasului, includerea pistelor pentru biciclisti si a zonelor verzi pe traseul pietonal. Una dintre aceste camere a fost preluata de Igloo, care vizeaza zona Brezoianu si aduce in discutie realizarea unui pod “care sa insemne mai mult decat simpla legatura dintre cele doua maluri, a unui pod-parc, a unui pod-piata, in genere a unui pod care te invita sa-l parcurgi”, dupa descrierea Mirunei Antonescu, de la Igloo.
Integral in Cotidianul. Transcentral Urban Bucuresti (TUB) este un proiect care a luat nastere anul trecut, in cadrul bienalei de arhitectura, la initiativa a 14 birouri de arhitectura, devenind o platforma pentru centrul Bucurestiului in jurul careia a luat nastere Asociatia Spatiul Urban Bucuresti (ASUB). In urma studiilor in ceea ce priveste principalele probleme legate de managementul spatiului urban, TUB vine la anuala din acest an cu o serie de propuneri de revitalizare a Capitalei. Prin analogie cu spa