Instruita de legendarul Alain Ducasse, frantuzoaica Helene Darroze este in prezent una dintre femeile bucatar de top din lume si care, impotriva curentului general, a traversat Canalul Manecii dinspre Franta inspre Marea Britanie, pentru a-si deschide un restaurant cu doua stele Michelin.
Celebra in Franta, isi face intrarea in lumea gastronomica londoneza cu elan, dar fara aere si fara prejudecati fata de marea de barbati ce o inconjoara. In mai putin de o luna, restaurantul isi va deschide portile in cadrul Connaught Hotel din Mayfair, unul din hotelurile cele mai prestigioase si cu rasunet istoric din Londra. Asteptarile sunt mari: ucenica a legendarului Alain Ducasse, la 41 de ani, Darroze este recunoscuta drept una dintre cele mai bune femei bucatar din lume, remarcandu-se printr-o abordare inovatoare a preparatelor rustice frantuzesti, dandu-le o amprenta personala. Daca in Marea Britanie inca nu s-a facut cunoscuta, Helene Darroze a devenit o celebritate in Franta, iesind in evidenta tocmai prin statura ei miniona intr-o lume gastronomica dominata de stilul "macho", agresiv al barbatilor bucatari. In ciuda statutului sau, nu este insa nici pe departe o persoana de o ambitie feroce, ci genul de om prietenos si mereu gata sa zambeasca, care evita sa se plaseze in centrul atentiei, scrie The Guardian. Farfuriile pe care le-a ales pentru noul restaurant sunt "simple si albe, pentru ca mancarea din farfurie e importanta", dupa cum spune ea, in incercarea de a sublinia faptul ca nu e nici pe departe la fel de interesanta ca felurile culinare ce rezulta din mainile ei. Tot o dovada de modestie este si faptul ca ii numeste "colaboratori" pe cei din echipa sa de bucatari, evitand cu politete sa spuna ca ii sunt subalterni.
Cat despre deschiderea noului restaurant de la Londra, declara: - "Ma surprind pe mine insami pentru ca nu am prea multe emotii. Toata l