6.000 de trandafiri infloriti si cateva noi specii de pesti exotici, pestele inger imparat, pestele chirurg albastru, pestele luna argintie, pestele clown si pestele domnisoara sunt noile atractii ale Muzeului de stiinte Naturale de la Galati.
aleile rosariumului de la Gradina Botanica din Galati sunt asaltate, in aceste zile, de mii de galateni atrasi de mireasma si explozia de culori a celor 6.000 de trandafiri, din 350 de soiuri, aflati in aceasta perioada la prima inflorire din acest an. Rosariumul are o suprafata de 3,5 hectare si este organizat in doua sectoare principale, "Trandafiri englezesti" si "Trandafiri spontani", si in mai multe grupe: Grupa Thea, Grupa trandafirilor agatatori, Grupa Poliantha si Floribunda, Grupa trandafirilor de peisaj si Grupa trandafirilor japonezi miniaturali. Pe peluzele din apropiere pot fi admirate multe plante rare, intre care Arborele lalea, ale carui flori seamana cu laleaua, Abanosul de Virginia, Jyojsikaia si Gingkobiloba, arborele japonez relicv din tertiar.
Loc preferat de tinerii casatoriti
Un alt punct de atractie pentru vizitatori este lacul din Gradina Japoneza, devenit in ultimii doi ani si "punct de lucru" al Starii Civile, pentru ca aici prefera multe tinere cupluri sa isi oficieze cununia civila. Gradina Botanica de la Galati se intinde pe 18 hectare, in apropierea malului Dunarii, de pe aleile sale putand fi admirata o perspectiva catre Muntii Macinului. Cele 8,5 hectare dedicate exclusiv prezentarii florei sunt organizate in mai multe sectoare: Rosariumul, Gradina Japoneza, flora globului, flora Romaniei, flora ornamentala si flora utila.
Oceanul miniatural
Alt punct de atractie pentru galateni este si acvariul din pavilionul central, unde pot fi admirate cateva noi specii de pesti exotici: pestele inger imparat, pestele chirurg albastru pudrat, pestele luna argintie