Si anul acesta sint mai multi elevi care vor la liceu, filiera teoretica sau tehnologica, decit cei care vor sa urmeze o scoala de arte si meserii.
Pentru cele 2.100 de locuri pentru cursurile de zi de la liceu ar opta 2.785 de elevi, conform sondajului efectuat de Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica (CJAP), in luna martie a acestui an. Adica nu vor prinde un loc la liceu 685 de elevi.
Conform aceluiasi sondaj, realizat pe un esantion de 2.169 de subiecti, aproximativ 66% opteaza pentru filiera teoretica, din care 40% pentru profilul real si 26% pentru cel uman. 19% opteaza pentru filiera tehnologica, iar 15% pentru filiera vocationala.
In concluziile studiului amintit se mai precizeaza ca procentul celor care aleg un liceu este de aproximativ cinci ori mai mare decit al celor care opteaza pentru scoli de arte si meserii. Se observa o usoara scadere fata de sondajul din noiembrie 2007, unde procentul celor care optau pentru liceu era de sase ori mai mare.
La nivelul judetului Braila numai 4% dintre elevi doresc sa-si continue studiile in unitati de invatamint din alte judete.
Esantionul pe care a realizat sondajul CJRAE si CJAP a cuprins 2.169 de subiecti, 1.697 din municipiu si 472 din judet. Intervievatii provin din 50 de unitati de invatamint, dintre care 30 din municipiu si 20 din judet. Scopul studiului a fost identificarea optiunilor scolare ale viitorilor absolventi de gimnaziu.
Si anul acesta sint mai multi elevi care vor la liceu, filiera teoretica sau tehnologica, decit cei care vor sa urmeze o scoala de arte si meserii.
Pentru cele 2.100 de locuri pentru cursurile de zi de la liceu ar opta 2.785 de elevi, conform sondajului efectuat de Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) si Centrul Jude