Nu pot ştii ce va face naţionala României la Euro, dar pot spune că are şanse. Avem jucători care au calităţi şi sunt în stare să facă diferenţa pe teren, mă gândesc la Adi Mutu,
Nu pot ştii ce va face naţionala României la Euro, dar pot spune că are şanse. Avem jucători care au calităţi şi sunt în stare să facă diferenţa pe teren, mă gândesc la Adi Mutu, la Nicolae Dică, la Marius şi Daniel Niculae. Sunt dintre cei care pot decide un meci.
Principalul atu al echipei noastre o reprezintă însă forţa grupului. De altfel, selecţionerul Victor Piţurcă se bazează pe acest lucru. El a alcătuit lotul deplasat în Elveţia pe acest principiu. Nu a pus accent pe forma de moment.
Dacă ar fi luat-o în calcul, din lot nu ar fi lipsit Florin Bratu, Bogdan Mara sau Ionel Dănciulescu. Piţurcă a ţinut cont pe relaţiile de joc create de-a lungul unui an şi jumătate cât au ţinut preliminariile şi mai ales pe cele interumane. S-a obţinut o omogenitate a lotului.
Actuala echipă depinde de Mutu, după cum Mutu depinde de forţa grupului. Este o relaţie în ambele sensuri. Dar el este cireaşa de pe tort. La un turneu final de o asemenea importanţă este nevoie de astfel de fotbalişti de excepţie, care să aibă sclipiri.
Partidele de la Euro trebuie să fie abordate cu o partitură tactică echilibrată, în care punctul forte trebuie să fie apărarea. Un rol foarte important îl vor avea fazele fixe. Nu poţi să modifici stilul de joc al unei echipe la un astfel de turneu final. Trebuie să joci ce ştii, dar să ştii ce joci.
Partida cu Franţa este extraordinar de importantă. Un rezultat pozitiv va însemna foarte mult. Startul slab de la Europenele din 1996, din Anglia, a contat foarte mult în rezultatele următoare ale naţionalei la acel turneu. Şi atunci au jucat în prima partidă tot cu Franţa şi au pierdut cu 0-1. Asta nu înseamnă că în eventual