În ultimul timp au apărut mai multe medicamente inovatoare pentru tratarea bolnavilor de cancer. Potrivit specialiştilor, reuniţi recent la cea de-a 44-a întâlnire anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică (ASCO), desfăşurat la Chicago, în următorii 10-15 ani s-ar putea ca bolnavii de cancer să nu mai fie nevoiţi să facă tratament cu chimioterapie, ci cu pastile. Inovaţia din domeniu va duce la tratamente cu medicamente „ţintite”. Unul dintre medicamentele deja existente pe piaţă funcţionează pe principiul „înfometării” tumorii canceroase. Practic, medicamentul Sutent (sunitinib) inhibă formarea de noi vascularizaţii, împiedicând tumoarea să crească, să prolifereze şi să metastazeze.
Rezultatele unui nou studiu, prezentate în cadrul ASCO, arată că supravieţuirea pacienţilor care au fost trataţi cu Sutent este mai mare, în cazul celor care suferă de cancer renal metastatic. Prof. dr. John Wagstaff, de la Institutul de Cancer South Wales, Swansea, a declarat că „aceste rezultate demonstrează că sunitinib produce un efect remarcabil în supravieţuirea pacienţilor cu acest tip de cancer greu de tratat, confirmând şi alegerea acestui medicament ca o alegere de primă linie în terapie. Oamenii de ştiinţă de la compania producătoare a acestui tratament cercetează efectele medicamentului în cazul cancerului de plămân şi de sân. (L.S.)
În ultimul timp au apărut mai multe medicamente inovatoare pentru tratarea bolnavilor de cancer. Potrivit specialiştilor, reuniţi recent la cea de-a 44-a întâlnire anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică (ASCO), desfăşurat la Chicago, în următorii 10-15 ani s-ar putea ca bolnavii de cancer să nu mai fie nevoiţi să facă tratament cu chimioterapie, ci cu pastile. Inovaţia din domeniu va duce la tratamente cu medicamente „ţintite”. Unul dintre medicamentele deja existente pe piaţă funcţionează pe principiul „înfome