MAp a pus ieri la dispoziţia publicului prima probă video privind OZN-urile. De-a lungul anilor, zeci de obiecte neidentificate au survolat România.
Pe 31 octombrie 2007, un simplu zbor de antrenament desfă- şurat la Baza Aeriană 71 de lângă Câmpia Turzii este pe punctul de a se sfârşi tragic. Carlinga avionului pilotat de Marius Mitrică este spartă în urma contactului cu patru obiecte zburătoare neidentificate.
Deşi uşor rănit, pilotul reuşeşte să aterizeze, supravegheat din turnul de control chiar de soţia lui, Carmen Mitrică. EVZ a relatat la vremea respectivă despre incidentul aviatic, punând în dezbatere diverse ipoteze asupra naturii obiectelor care au lovit aparatul de zbor. Abia ieri, MAp a pus la dispoziţia publicului proba video, realizată de o cameră aflată la bordul MiG-ului avariat.
Caseta a fost întoarsă pe toate feţele de specialiştii Forţelor Aeriene Române. Concluzia? „Putem spune cu certitudine ce nu au fost respectivele obiecte, dar nu putem preciza ce au fost“, a declarat locotenent-colonelul Nicolae Grigorie.
OZN-urile sunt înconjurate de mister nu numai din cauza naturii lor, ci mai ales pentru că cei care ne pot lumina refuză deliberat să o facă.
Grupul RUFOn, vânătorii de OZN
Acesta pare să fie şi cazul incidentului de la Câmpia Turzii, este de părere Paul Dorneanu, iniţiatorul grupului RUFOn, de la Fundaţia „Excelsior“. Deşi armata română nu a finalizat ancheta, ufologul spune că adevărul va fi cel mai probabil păstrat departe de opinia publică.
Conform acestuia, deşi aparatele de zbor MiG 21 Lancer sunt echipate cu două camere de luat vederi, până în prezent ne-au fost dezvăluite doar imaginile înregistrate de o singură cameră.
Dorneanu pare să accepte opţiunea că acele obiecte neidentificate care au lovit cabina avionului sunt drone, rob