Liderii sectelor distructive au sucit minţile credulilor.
1 /.
Promiţându-le nemurirea, liderii au pus stăpânire pe vieţile adepţilor şi i-au transformat în fanatici, dispuşi să-şi ia zilele pentru nişte plăsmuiri. Răsărite pe terenul fertil, sădit prin ignoranţă şi deznădejde, sectele întunecate au distrus mii de destine şi au îngrozit autorităţile prin puterea lor ocultă.
Secta Aum
Fondată de Shoko Asahara în 1984, secta japoneză Aum Shinrikyo şi-a cucerit nefasta notorietate mondială în 1995, prin atacul cu gaz sarin din metroul din Tokio, soldat cu 12 morţi şi peste 5.000 de persoane spitalizate. În 1994, organizaţia avea 9.000 de membri în Japonia şi 40.000 în toată lumea, iar în 2000 şi-a schimbat numele în Aleph. Sectanţii credeau că vor căpăta puteri supranaturale şi erau convinşi că astfel luptă împotriva materialismului japonez.
Mişcarea raeliană
Francezul Claude Vorilhon, alias Raël, fost jurnalist auto, a înfiinţat Miş- carea în 1974, la Paris. Secta e organizată pe şapte niveluri ierarhice, iar adepţii ei cred că Raël a primit cunoştinţele şi instrucţiunile necesare de la creatorii planetei, extratereştrii intitulaţi Elohim, care au apărut vechilor pământeni ca îngeri sau zei. Raelienii cred că extratereş trii au influenţat majoritatea religiilor şi cred că, prin clonare, omenirea poate ajunge la mântuire. În 1997, Raël a fondat societatea Clonaid, care în 2002 a anunţat că a clonat o femeie din SUA, aducându-i pe lume o soră identică, Eva.
Podul Raiului
Sfârşitul grupului religios fondat de Marhall Applewhite şi Bonnie Nettles a coincis cu apropierea cometei Hale- Bopp de Pământ, în 1997, când Applewhite a convins 38 de adepţi să se sinucidă. Ei credeau că Pâmântul se va autodistruge, iar sufletele lor vor ajunge pe o navă care le va duce pe cometa salvatoare