Partidele politice si magistratii l-au criticat pe premierul Silvio Berlusconi pentru ca limiteaza interceptarile telefonice.
Silvio Berlusconi a anuntat ca va prezenta, la urmatoarea sedinta de Guvern, masuri pentru limitarea interceptarilor convorbirilor telefonice la cazurile de terorism si crima organizata, relateaza, luni, AFP.
Interceptarile ilegale si difuzarea lor de catre presa vor fi pasibile de pedepse de pana la cinci ani de inchisoare.
Stanga italiana, magistratii si chiar o parte a dreptei si-au exprimat opozitia, luni, fata de proiectul lui Silvio Berlusconi de a limita interceptarile telefonice, aceasta fiind prima neintelegere aparuta de la revenirea acestuia la putere.
Ministrul italian al Justitiei, Angelo Alfano, a aparat, intr-un interviu publicat luni, proiectul controversat al Guvernului Berlusconi, de a limita interceptarile in numele "apararii vietii private".
"Dreptul la viata privata este un drept de neincalcat. Trebuie reinstaurat un echilibru intre cele doua drepturi: cel de a desfasura anchete si dreptul la protectia vietii private. In prezent, acesta din urma este complet neglijat", a declarat ministrul.
"Este primul diferend serios intre Guvern si liderul Partidului Democrat, Walter Veltroni, dar si unul dintre cele mai dificile teste pentru dialogul dintre majoritate si opozitie", a subliniat, luni, Corriere della Sera.
Potrivit presei italiene, 72 de persoane din 100.000 au avut convorbirile interceptate in anul 2005.
Partidele politice si magistratii l-au criticat pe premierul Silvio Berlusconi pentru ca limiteaza interceptarile telefonice.
Silvio Berlusconi a anuntat ca va prezenta, la urmatoarea sedinta de Guvern, masuri pentru limitarea interceptarilor convorbirilor telefonice la cazurile de terorism si crima organiza