Ediţia încheiată ieri a fost un succes pentru majoritatea editurilor româneşti Reprezentanţii editurilor spun că ediţia din acest an a Bookfest a fost mult mai bună faţă de cea de
Ediţia încheiată ieri a fost un succes pentru majoritatea editurilor româneşti
Reprezentanţii editurilor spun că ediţia din acest an a Bookfest a fost mult mai bună faţă de cea de anul trecut, atât în privinţa vânzărilor, cât şi a vizitatorilor la stand.
Şi numărul vedetelor din lumea literaturii a fost în creştere. Curtea Veche i-a adus la Târgul de Carte de la Romexpo pe Orhan Pamuk, scriitorul turc premiat cu Nobel în 2006, pe unul dintre cei mai cunoscuţi autori maghiari contemporani, Peter Esterhazy, dar şi pe scriitorii Andrei Kurkov (Ucraina), Irina Denejkina (Rusia), Andrei Codrescu, Alexandru Bălăşescu şi Adrian Chivu.
Polirom a avut-o ca invitată pe Zeruya Shalev din Israel, iar editura Rao a prezentat-o publicului român pe scriitoarea spaniolă Julia Navarro. Ediţia a treia a Bookfest, care s-a încheiat ieri, se poate lăuda cu un număr-record de scriitori străini care au dat autografe la standurile editurilor, cu peste 50.000 de tiluri noi pe raft, dar şi cu un spaţiu mult mai aerisit faţă de cel de anul trecut (14.000 mp).
Lansările elitelor literare
Ieri, scriitorul maghiar Peter Esterhazy a vorbit la standul editurii Curtea Veche despre cartea sa "Harmonia Caelestis", despre care spune că "a fost scrisă destul de bine, iar dacă am puţin noroc, fiecare cititor, citind-o, îşi creează propria carte".
Sâmbătă, criticul Dan C. Mihăilescu a prezentat volumul "Poveşti de dragoste la prima vedere" al editurii Humanitas (de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu şi Nicolae Manolescu), pe care l-a numit "o suită de revelaţii". Liiceanu a îndemnat cititorii să nu privească această carte ca o antologie, ci mai degra