Din cauza deselor cazuri de fraude pe internet, mulţi preferă să achite cu bani lichizi direct celui care vinde produsul respectiv Specialiştii spun că doar pentru 10% dintre obiectele
Din cauza deselor cazuri de fraude pe internet, mulţi preferă să achite cu bani lichizi direct celui care vinde produsul respectiv
Specialiştii spun că doar pentru 10% dintre obiectele scoase la vânzare pe un site specializat există cumpărători.
În ultimii ani, licitaţiile online au luat amploare şi în România. Totuşi, specialiştii spun că suntem departe de valorile înregistrate în Europa sau SUA, şi asta din cauza neîncrederii românilor în tot ceea ce înseamnă tranzacţie financiară online.
Cei mai mulţi dintre noi aleg să plătească cu bani lichizi un produs ori un serviciu licitat online. Specialiştii spun că la o licitaţie online poţi vinde sau cumpăra aproape orice. De la postere, casete, cd-uri, timbre, vederi, monede şi până la tablouri, obiecte de mobilier vechi, antichităţi şi chiar maşini de epocă.
În prezent, cel mai cunoscut site internaţional de licitaţii online este www.ebay.com iar în România printre cele mai accesate sunt www.okazii.ro sau www.bursa.rol.ro.
Chiar dacă un site web reprezintă o piesă de rezistenţă în derularea unei afaceri online profitabile, acesta este doar o opţiune în valorificarea oportunităţilor de profit pe internet.
Specialiştii spun că există posibilitatea obţinerii de profituri rapide, dintr-o activitate online cu specific comercial, fără a implica efectiv şi un site propriu şi fără a deţine cunoştinte solide în domeniul IT&C. Un exemplu pe cât de consacrat pe atât de elocvent în acest sens îl reprezintă licitaţiile online.
Mulţi privesc, puţini cumpără
În prezent, licitaţiile online reprezintă cea mai utilizată formă de comerţ electronic cu amănuntul în rândul persoanelor fizice. Avant