La cea de-a XVI-a editie a Sesiunii Anuale a Cercetarii Stiintifice Studentesti de la Universitatea "Constantin Brancoveanu" au fost prezentate peste 200 de lucrari. Acestea au fost inscrise in 13 sectiuni: Teorie economica si economie mondiala, Management, Marketing si servicii, Contabilitate, Finante publice, Statistica, Protectia mediului, Comunicare si jurnalism, Psihologie, Filozofie si sociologie, Drept, Relatii publice si publicitate, Corespondenta in limbi straine, Limba si civilizatie engleza.
Moderatorul deschiderii oficiale, prorectorul prof.univ.dr. Ion Scurtu, a evidentiat faptul ca cercetarea stiintifica a intrat in traditia universitatii si ca prin aceasta universitatea face parte din institutiile de succes din tara. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, a felicitat studentii ca au indraznit sa participe la o asemenea manifestare, iar decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, a mentionat ca evenimentul se inscrie in seria de manifestari a Festivalului "Estudiantina". De asemenea, decanul Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Dorian Rais, a amintit si simpozionul pe teme de asistenta sociala, care s-a desfasurat tot in cadrul Festivalului "Estudiantina".
Rectorul Universitatii "Brancoveanu", prof. univ. dr. Alexandru Puiu, a vorbit in final despre ceea ce ar mai fi de facut in cercetarea stiintifica pentru a creste standardele si despre necesitatea asigurarii unui echilibru intre invatarea teoretica si cercetarea stiintifica practica. "In general, la aceste sesiuni studentii nu participa din cauza ca le lipseste motivatia. Ca urmare, s-a hotarit ca nici un sudent, chiar daca are zece pe linie, sa nu mai primeasca bursa daca nu are si rezultate bune la cercetarea stiintifica. Daca unii studenti termina cu zece, dar nu vin l