Primii zece proprietari de hoteluri de pe Litoral deţin peste 13.000 de camere, adică o cincime din capacitatea totală de circa 60.000 de locuri de cazare în hoteluri. Aceştia vor da tonul preţurilor odată cu deschiderea sezonului din această săptămână. Cu toate că mulţi îi cântau prohodul, din cauza serviciilor precare şi a preţurilor ridicate în comparaţie cu staţiunile din Bulgaria, Grecia sau Turcia, litoralul românesc continuă să atragă turişti. Anul trecut
Primii zece proprietari de hoteluri de pe Litoral deţin peste 13.000 de camere, adică o cincime din capacitatea totală de circa 60.000 de locuri de cazare în hoteluri. Aceştia vor da tonul preţurilor odată cu deschiderea sezonului din această săptămână.
Cu toate că mulţi îi cântau prohodul, din cauza serviciilor precare şi a preţurilor ridicate în comparaţie cu staţiunile din Bulgaria, Grecia sau Turcia, litoralul românesc continuă să atragă turişti. Anul trecut a fost vizitat de 1,2 milioane de turişti, iar pentru acest an se estimează că la malul Mării Negre vor veni aproape 1,4 milioane, cu 15% mai mulţi decât în sezonul trecut. Litoralul atrage însă şi investitori în turism, dar, spre deosebire de ce se întâmplă la bulgari, marile lanţuri hoteliere ocolesc încă Litoralul, singura excepţie notabilă fiind Accor, care deţine un hotel Ibis în Mamaia. „Străinii sunt interesaţi, până acum, doar de segmentul de agrement“, spune Lucia Morariu, secretarul de stat pentru turism în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. Aşa că tot românii fac legea pe Litoral, însă lipsa de investiţii serioase de până acum începe să îşi spună cuvântul.
Un miliard de euro, valoarea hotelurilor fraţilor Micula
Litoralul este dominat de hotelurile de una şi două stele, care rep