În timp ce în ţări precum Anglia sau Germania raportul dintre numărul "antrenorilor" de business şi cel al locuitorilor este de 1 la 8.000 de locuitori, în România numărul total al acestora
În timp ce în ţări precum Anglia sau Germania raportul dintre numărul "antrenorilor" de business şi cel al locuitorilor este de 1 la 8.000 de locuitori, în România numărul total al acestora abia dacă trece de 10
Cum să îţi dezvolţi eficient echipa, cum să oferi un feedback constructiv angajaţilor sunt doar o parte din atuurile pe care le prezintă serviciile de coaching.
Activitatea de coaching este încă un domeniu necunoscut pe plan local, în comparaţie cu ţări precum Marea Britanie sau Germania, care domină topurile europene din punctul de vedere al numărului de persoane practicante ale acestei meserii.
Potrivit studiului "European Coaching Survey 2007/2008" realizat de Bresser Consulting, în Uniunea Europeană activează 16.000-18.000 de coach specializaţi pe business. Aproape trei sferturi din aceştia lucrează în Marea Britanie şi Germania.
La nivel european, coachingul este una dintre activităţile asociate businessului care cunosc una dintre cele mai ridicate rate de creştere. În Statele Unite ale Americii, a avea un coach este un semn al statutului social ridicat, costul unei şedinţe individuale fiind de 200-300 euro/oră sau 1.500-3.000 euro/zi cu echipa.
Nevoie tot mai acută de reorganizare
Pe plan local, coachingul începe să prindă contur. Dacă până nu demult se ştia despre coaching doar la nivel de teorie, au început să apară cursuri de specialitate, tot mai mulţi manageri fiind interesaţi de serviciile unui astfel de "antrenor" de business.
"Coachul este responsabil de schimbările de comportament ale angajaţilor, ce ar trebui făcute în concordanţă cu strategia şi obiectivele de business ale companiei în vederea creşteri