Un Bruce Willis în mare formă, dirijat de bagheta unui veteran al filmelor de acţiune, Richard Donner, şi o revelaţie, rapperul Mos Def, iată marile atuuri ale unui film care depăşeşte clişeele genului: „Mărturie mortală“. Bruce Willis a parcurs un drum lung de la primele sale roluri, din anii ‘80, când John McTiernan îl distribuia în ceea ce avea să devină una dintre seriile definitorii pentru „action thriller“-urile pline de adrenalină: &
Un Bruce Willis în mare formă, dirijat de bagheta unui veteran al filmelor de acţiune, Richard Donner, şi o revelaţie, rapperul Mos Def, iată marile atuuri ale unui film care depăşeşte clişeele genului: „Mărturie mortală“.
Bruce Willis a parcurs un drum lung de la primele sale roluri, din anii ‘80, când John McTiernan îl distribuia în ceea ce avea să devină una dintre seriile definitorii pentru „action thriller“-urile pline de adrenalină: „Die Hard“. La începutul anilor ‘90, cariera sa era la punctul cel mai de jos, odată cu lansarea celui mai prost film în care a jucat vreodată, „Color of Night“ (1994), făcut praf de critică şi ignorat de public.
Între timp, lucrurile s-au schimbat mult în bine; Willis a avut inspiraţia de a accepta un salariu minim pentru rolul său din „Pulp Fiction“ (1.685 de dolari pe săptămână), cerând în schimb un procentaj din încasările brute ale filmului. Pelicula lui Quentin Tarantino a câştigat apoi un Palme d’Or, a devenit un film-cult şi a încasat nu mai puţin de 214 milioane de dolari.
„16 Blocks“ (tradus la noi sub titlul „Mărturie mortală“), regizat de Richard Donner - autorul unei serii de mare succes, „Lethal Weapon“ -, aparţine doar în aparenţă genului de filme poliţiste în care Willis a cunoscut celebritatea. Personajul său, Jack Mosley, e la antipodul lui John McClane din „Die Hard“: alcool