Principalele sosele din tara sunt vinovate de jumatate dintre accidentele grave. Sefii de la Transporturi ne asigura insa ca nu vom avea drumuri la nivel european nici in urmatoarele decenii.
O actiune fara precedent a politiei debuteaza, luni, pe DN1 (Bucuresti-Oradea), DN2 (Bucuresti-Siret) si DN7 (Bucuresti-Nadlac), considerate soselele „ucigase“ ale Romaniei. Zilnic, pana pe 16 august, sute de politisti, dotati cu radare, vor „vana“ si cele mai mici abateri de la normele rutiere.
Vacanta de vara aduce si cele mai multe accidente
Pentru prima data insa, oamenii legii nu-i vor viza doar pe soferi, ci si pe pietoni. Motivul: pe cele trei drumuri nationale s-au produs, anul trecut, 790 de accidente rutiere grave, in care au murit peste 400 de persoane, iar alte 740 s-au ales cu rani grave.
„Pe aceste drumuri avem nu mai putin de 121 de puncte negre (definite drept acele segmente de drum in care se inregistreaza cel putin zece accidente rutiere grave, intr-o perioada de cinci ani consecutivi), din cele 265 existente la nivel national. Deoarece analizele noastre arata ca cele mai multe dintre aceste accidente au loc de la jumatatea lunii iunie pana la jumatatea lunii august, am decis sa demaram acum aceasta actiune, in speranta ca astfel vom putea reduce tragediile de pe aceste sosele“, a precizat, ieri, chestorul Petre Toba, prim-adjunct al sefului Politiei Romane.
Integral in Evenimentul Zilei Principalele sosele din tara sunt vinovate de jumatate dintre accidentele grave. Sefii de la Transporturi ne asigura insa ca nu vom avea drumuri la nivel european nici in urmatoarele decenii.
O actiune fara precedent a politiei debuteaza, luni, pe DN1 (Bucuresti-Oradea), DN2 (Bucuresti-Siret) si DN7 (Bucuresti-Nadlac), considerate soselele „ucigase“ ale Romaniei. Zilnic, pana pe 16 august, sute de politisti, dota