Nu mai putin de 3 institutii isi desfasoara, in prezent, activitatea in cladirea din Calea Calarasilor nr. 19. Este vorba despre Casa Judeteana de Pensii, Directia de Munca si Protectie Sociala si Inspectoratul Teritorial de Munca. De ani de zile, brailenii se confrunta cu aglomeratia si spatiul insuficient din acest amplasament. Cozi interminabile, nervi, zeci de mii de dosare de pensii si de carti de munca sint administrate de aproximativ 200 de salariati, dintre care circa 60 apartin Casei Judetene de Pensii. Reamenajarea unui nou spatiu, cu conditii civilizate de lucru atit pentru salariati cit si pentru beneficiarii ce se adreseaza zilnic Casei Judetene de Pensii tinde sa devina realitate. In aceasta saptamina urmeaza sa aiba loc licitatia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de intocmirea proiectului de reabilitare a noului sediu al institutiei situat in Calea Calarasi nr. 14, la fosta Policlinica pentru Copii, nu foarte departe de actualul sediu.
Mutarea Casei Judetene de Pensii la noua locatie inseamna descongestionarea sediului Directiei de Munca si Protectie Sociala unde ar urma sa isi desfasoare activitatea doar doua institutii si nu trei, ca pina acum. Pina la inaugurarea noului sediu, insa, mai sint inca etape de parcurs, documentatie de intocmit si bani de alocat.
Birouri si sali de asteptare spatioase
Amplasamentul din Calea Calarasi nr. 14 care urmeaza a fi reabilitat este inclus in lista cladirilor istorice din judetul Braila. A fost cistigat in instanta in urma unui proces cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. A fost atribuit Casei Judetene de Pensii prin sentinta civila nr. 341/2002 si preluat efectiv cu proces-verbal, in 2004. In octombrie 2007 a avut loc expertiza tehnica a cladirii in urma careia a fost recomandata reabilitarea si reconsolidarea amplasamentului. In aceasta sapta