Oamenilor le place sa afle despre insuccesele altora, iar unii chiar profita de asta. Pana acum niciun film nu a batut la incasari Titanicul, adica o tragedie romantata, ridicata la rang de megaproductie. Ca sa nu mai vorbim de varful topului de bestsellere de pe site-ul amazon. com...
"Suntem incantati sa va anuntam ca 'Fresh Kills' (Noi crime), de Bill Loehfelm, a castigat premiul de debut al Amazon". Asa suna anuntul despre un mystery, un roman cu un fiu care se lupta sa il gaseasca pe ucigasul tatalui sau si sa se impace cu un trecut urat. Al doilea nominalizat la acelasi premiu a fost "Bad Things Happen", de Harry Dolan. Ambele vor fi probabil in curand in topul vanzarilor, unde locul trei il ocupa deja "The Last Lecture" (Ultimul curs), care e, de fapt, o lectie de viata scrisa de un profesor cu o boala terminala.
"Cand in viata ai parte numai de lamai, fa o limonada" - e sfatul cu care isi incepe un site de self-help lectia despre "Cum sa faci bani din nefericire. Cum sa-ti vinzi povestea si altele". Cinism extrem sau spirit practic? "Specialistii" sugereaza ca o experienta dureroasa se poate transforma in ceva care te face mai puternic si, de ce nu, mai bogat. Una dintre solutii e sa incepi un blog - ca terapie, spun ei. "Poate ca tocmai ai dat faliment sau esti pe cale sa-ti pierzi casa. Dupa ce scrii despre experienta ta, ai putea sa te inscrii la serviciile Google sau Yahoo Publisher Network pentru a gasi publicitate adecvata". Apoi se explica in amanunt cum poti face asta, iar autorii adauga mentiunea "ai putea sa si vinzi ceva pe blog". Sau ai putea infiinta o linie verde pentru altii cu aceleasi probleme. Si niciodata nu stii de unde sare iepurele editor cu propunerea sa scrii o carte. Dar aici incepe alta poveste.
De pilda, Alexis Hall a nimerit la tinta. Avea datorii de 30.000 de lire sterline cand a inceput sa scrie cartea sa des