Daca ajungi aici, poti spune ca ai vazut paradisul. Toti turistii care au vizitat Gura Portitei, o fasie ingusta de nisip, intre Marea Neagra si lacul Golovita, au plecat de acolo cu gandul ca se vor intoarce in unul dintre cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii. Oferta se adreseaza si celor dornici de aventura, dar si celor care aleg confortul.
Initial un sat pescaresc, Gura Portitei este cunoscuta drept una dintre cele mai retrase si linistite destinatii turistice de pe litoralul romanesc, o alternativa pentru Vama Veche, devenita prea populara si mult prea aglomerata in ultimii ani. Accesul in zona este ceva mai dificil, dar nu imposibil. Puteti ajunge aici cu vaporasul sau cu salupa rapida, de la Jurilovca, judetul Tulcea (situat la 300 de kilometri de Bucuresti), sau cu autovehicule speciale pe drumul de coasta, fie pe la Vadu si apoi Periboina, judetul Constanta, fie de la Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea. La Jurilovca, parcarea este cu plata (cinci lei pe zi) chiar langa chei, dar masina este in siguranta. Vaporasul pleaca de aici de trei ori pe zi, prima plecare fiind la 9 dimineata din Jurilovca, iar ultima plecare, la ora 20.00 de la Gura Portitei. Sunt zece kilometri de mers in larg, dar pe drum va veti putea bucura de o priveliste salbatica, de pelicani si de alte pasari pe care nu le puteti intalni decat aici. Transportul cu vaporasul costa 50 de lei/persoana, dar puteti alege sa platiti 250 de lei/sase persoane pentru inchirierea unei salupe. In cazul in care veniti noaptea, transportul va va costa cu 100 de lei mai mult, iar daca aveti bagaje care depasesc 30 de kilograme, veti plati o taxa suplimentara de 25 lei.
Integral in Financiarul Daca ajungi aici, poti spune ca ai vazut paradisul. Toti turistii care au vizitat Gura Portitei, o fasie ingusta de nisip, intre Marea Neagra si lacul Golovita, au plecat de acolo cu gandul ca