Spiru Chintila: O lectie de segmentare eleganta a formelor, indatorata celei de a doua varste a cubismului. Un tablou clasic de locuinta, dar si o buna pilda de maestru al scolii romanesti din deceniul sapte al sec. XX.
Florin Ciubotaru: Creator mobil, excelent si in arta decorativa si ambientala, pictorul dezbate foarte serios, in laboratorul sau de creatie, menirea intru reprezentare a picturii zilelor noastre. Iubitul profesor se preocupa, incepand cu tema portretului-masca, din 2004, de golul din jurul unui motiv. Pe artist il intereseaza, de fapt, pierderea, efasarea, fragmentarea, dezintegrarea motivului, pentru a scapa de anecdotic si a investi intervalul cu indicele tare al expresivitatii pur picturale.
Ionel Cojocariu: Unul dintre cei mai productivi artisti ai focului, pasionat ceramist, artist ambientalist si chiar performer. Familia de forme care-i poarta marca este intotdeauna strabatuta de dinamism si raporturi concurente intre plin si gol.
Daniela Fainis: Se numara printre cele mai dotate si realizate creatoare ale portelanului din arta noastra. Daniela Fainis are un portofoliu international aproape olimpic, daca n-ar fi decat stagiile profesionale japoneze si proba "greilor": arta monumentala si ambientala. Orice colectie sau locuinta iubitoare de sens poetic si de delicatete se poate mandri cu unul dintre albele portrete in caolin, modelate de artista (vezi foto).
Vasile Gorduz: Este, in sculptura noastra, sacerdotul discret dar profund al iubirii elenice pentru corpul uman. Ca si Gh.D. Anghel, Gorduz a interiorizat raporturile formale ale clasicitatii mediteraneene, plus o flacara interioara de duh bizantin. Capul de copil (Ionel Ladea) poate crea si alte punti stilistice, prima dintre ele fiind, inevitabil, Brancusi timpuriu.
Teodor Hrib: Lucrare recenta si valoroasa a unui mare gravor care a invadat domeniul pictur