In urma cu citeva saptamini, de Ziua Copiilor Strazii, conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) s-a declarat nemultumita de modul in care a fost gestionata aceasta problema la Braila. De aceea, intr-un timp extrem de scurt, echipa DGASPC a initiat redactarea unui proiect privind amenajarea unui adapost de zi si de noapte pentru copiii strazii. Materialul prezentat a concurat cu alte 19 la nivel national si a obtinut cel mai bun punctaj, situindu-se pe locul I pe tara, inaintea proiectelor depuse de institutii similare din Bucuresti, Iasi, Cluj, Bacau, Salaj, Bistrita, Arad, Mehedinti, etc.
Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 412.000 de euro. "Obiectivul specific al proiectului este reabilitarea imobilului situat pe Soseaua Buzaului nr. 3A si infiintarea unui adapost de zi si de noapte pentru copiii strazii. Amplasamentul va avea o capacitate de 25 de locuri si va gazdui pina la 16 copii in componenta rezidentiala si 9 in componenta de zi. In adapost, copiii vor primi asistenta pe o perioada de pina la 6 luni. Dintre cei aproximativ 412.000 de euro care reprezinta valoarea toatala a proiectului, 250.000 de euro reprezinta finantarea europeana, aproximativ 100.000 de euro, contributia Consiliului Judetean Braila si circa 60.000 de euro - TVA. As dori sa precizez ca problema copiilor strazii nu este doar a institutiei noastre, ci si a comunitatii si de aceea mizez pe parteneriatele dintre institutii pentru rezolvarea problemelor sociale de la nivel local", ne-a declarat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila.
Prin acest proiect, reprezentantii institutiei si-au propus reducerea numarului de copii ai strazii, diminuarea marginalizarii sociale, cresterea gradului de responsabilizare si implicare a familiilor in ingrijirea si educarea copiilor, dezvoltarea colaborarii cu alte insti