Dan Tobescu, alias „Fursecul Mecanic“, face dulciuri gratis pentru cei care i le cer pe net. Sursa: Florin CostacheSursa: Florin Costache
1 /.
Când îţi vorbeşte despre prăjituri, îţi plouă în gură. Când îţi explică ce şi cum pune într-un „Tiramisu adevărat“, ochii îi sclipesc veseli din spatele ochelarilor cu rame groase şi negre. Când vreo reţetă de „cookies“ nu-i dă pace, se trezeşte şi la 3.00 noaptea ca să-i vină de hac. El e „Fursecul Mecanic“.
În spatele pseudonimului nu se află însă o gospodină cu chef nebun de făcut fursecuri cel puţin o dată pe săptămână, ci un bărbat care ar da oricând un meci de fotbal pe-o sesiune de gătit. Îl cheamă Dan Tobescu, are 32 de ani şi se vede „bucătar de dulciuri“ până la adânci bătrâneţi.
Disperarea naşte dulciuri
„Fursecul Mecanic“ este bucureştean - un bărbat plinuţ, mereu cu zâmbetul pe buze - care, în urmă cu trei săptămâni, a deschis „o platformă de degustare virtuală“. Demersul lui cu gust de ciocolată şi migdale s-a născut „din disperarea de a avea ceva dulce şi bun, făcut în România, din ingrediente de calitate impecabilă“.
Nu-i plac 99% din dulciurile pe care le găseşte la noi, detestă prăjiturile garnisite cu diverşi coloranţi artificiali şi urăşte de moarte frişca „falsă, cu gust de carton înmuiat în apă cu zahăr“. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care a realizat blogul furseculmecanic.blogspot. com.
Şi-a propus să gătească dulciuri pentru internauţi cel puţin o dată pe săptămână. Le face gratis şi le trimite, tot gratis, celor care-l conving - printr-un e-mail -, că merită să-şi bucure papilele gustative cu „fursecuri mecanice“. Ieri, Dan Tobescu a împărţit în Capitală „Fursecul Nr. 1“. De primul lot de dulciuri - „Chocolate chips cookies“, nişte biscuiţi gigantici, americani, la margine crocanţi, în interior moi -,