Până acum, peste 3.000 de elevi din toată ţara şi-au depus dosarele la centrul de înscriere din Bucureşti deschis pentru copiii din provincie, la Şcoala Sfinţii Voievozi. "Îi sfătuim pe
Până acum, peste 3.000 de elevi din toată ţara şi-au depus dosarele la centrul de înscriere din Bucureşti deschis pentru copiii din provincie, la Şcoala Sfinţii Voievozi. "Îi sfătuim pe elevi şi pe părinţi să nu se grăbească.
Nu este nevoie să vină de la primele ore ale dimineţii, să stea nopţile şi să aştepte la coadă, pentru că au timp suficient", a declarat Mihaela Florescu, inspectorul şcolar general adjunct.
Din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei reiese că până acum niciun elev înscris în Capitală nu a avut media zece. În total, sunt înregistraţi 12.550 elevi de elevi în clasele a VIII-a ale şcolilor din Capitală.
Dintre aceştia, foarte mulţi au note peste 9. Astfel, 1.088 au medii cuprinse între 9,5 şi 9,98, iar 1.740 între 9 şi 9,49.
Academia desfiinţează învăţământul liceal
În timp ce ministerul susţine că subiectele de la proba orală de limba şi literatura română sunt în regulă, academicienii califică drept inadmisibilă scoaterea autorilor clasici din programă în favoarea unor necunoscuţi.
"E puţin ciudat să includem la bacalaureat subiecte din Ghidul Consiliului European sau din discursurile lui Jonathan Scheele", spune Ion Haiduc, preşedintele Academiei Române.
Anul trecut, 40 de matematicieni de renume trăgeau un semnal de alarmă în privinţa programei stufoase de matematică din liceu. "Nu trebuie să se confunde examenul de bacalaureat cu olimpiadele de matematici", se preciza în scrisoare.
La opt luni de la semnalarea acestor probleme, nu s-a schimbat nimic. "Scrisoarea a fost trimisă la preşedinţie, la Ministerul Educaţiei, dar nu a avut niciun efect", ne-a spus Marius Iosifescu, vicepreşedinte al Aca