Atât Casa de Pensii, cât şi Poşta Română vor acţiona pentru recuperarea celor peste 50.000 de lei achitaţi clujeanului care şi-a ţinut mama moartă în casă timp de trei ani pentru a-i
Atât Casa de Pensii, cât şi Poşta Română vor acţiona pentru recuperarea celor peste 50.000 de lei achitaţi clujeanului care şi-a ţinut mama moartă în casă timp de trei ani pentru a-i încasa pensia.
Casa de Pensii urmează să ceară despăgubiri din partea Poştei Române, considerându-se prejudiciată pentru cei peste 50.000 de lei achitaţi ilegal fiului defunctei. Potrivit lui directorului Casei de Pensii Cluj, Vasile Doleanu, se mai aşteaptă doar confirmarea datei decesului, din partea autorităţilor.
Pe de altă parte, la Poştă, se aşteaptă întâi finalizarea anchetei interne, demarată săptămâna trecută. "După aceea ne vom îndrepta, la rândul nostru, împotriva vinovaţilor pentru recuperarea prejudiciului", a precizat Stelian Suciu, director de exploatare al Direcţiei Regionale Cluj a Companiei Naţionale Poşta Română.
"Cercetările ar putea dura chiar şi doi ani"
Ancheta poliţiei în cazul celui care a încasat necuvenit, timp de trei ani, pensia mamei, neanunţându-i decesul, continuă sub supravegherea unui procuror. Dosarul de înşelăciune a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Cluj.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Raluca Seucan, a declarat că în aceste zile se audiază martori şi se strâng probe. "Cercetările ar putea dura chiar şi doi ani", a adăugat Seucan. Aceasta pentru că au existat mai mulţi factori poştali care au furnizat pensia femeii decedate, iar data exactă a decesului trebuie să fie certificată, deocamdată fiind considerată 25 aprilie 2005, cea declarată de Radu Tişe.
Expertiză psihiatrică
Potrivit specialiştilor, handicapul motor, suprapus peste o suferinţă sau traumă psihică, şi mijloacele de existenţă precară au fost ca