Ecumenismul IPS Nicolae Corneanu face valuri in interiorul Bisericii Ortodoxe Romane.
Deschiderea fata de greco-catolici a Mitropolitului Banatului, Inalt Preasfintia Sa Nicolae Corneanu, dar si a Episcopului de Oradea, Sofroniu Drincea, continua sa nasca dispute in interiorul Bisericii Ortodoxe Romane. Pe de o parte, aripa conservatoare este de parere ca cei doi inalti prelati ar trebui exclusi din randurile preotimii.
Aripa moderata sustine ca gestul Mitropolitului Banatului de a se impartasi la o slujba grecocatolica, iar al Epsicopului de Oradea de a binecuvanta agheasma alaturi de un episcop grecocatolic reprezinta un pas semnificativ spre unitatea bisericii. Faptul ca Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a cerut caterisirea Mitropolitului Banatului, IPS Nicolae Corneanu, si retragerea Episcopului de Oradea este o premiera pentru BOR.
„Intr-adevar este o noutate. Eu nu imi aduc aminte sa se mai fi discutat astfel de chestiuni. Va repet, caterisirea Mitropolitului Corneanu nu este o pedeapsa, ci o consecinta a faptei sale“, a spus Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania.
Decizia Sinodului, in asteptare, in iulie
Caterisirea Mitropolitului Banatului va fi discutata la Sinodul BOR din 8-9 iulie 2008, odata cu situatia Episcopului de Oradea. Ultimul caz a fost analizat insa in Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, insa IPS Bartolomeu a spus ca Episcopul Sofroniu Drincea nu a recunoscut nimic din acuzatiile care i se aduceau.
Integral in Evenimentul Zilei Ecumenismul IPS Nicolae Corneanu face valuri in interiorul Bisericii Ortodoxe Romane.
Deschiderea fata de greco-catolici a Mitropolitului Banatului, Inalt Preasfintia Sa Nicolae Corneanu, dar si a Episcopului de Oradea, Sofroniu Drincea, continua sa nasca dispute in interiorul Bisericii Ortodoxe Romane. Pe de o parte, aripa