» Cazinoul din Constanta, monument arhitectural cu o bogata valenta istorica, reprezinta una dintre cele mai importante edificii din tara.
» Cladirea va radia printr-un spectacol de lumini si culoare, iar intrepatrunderea traditiei cu elementele de actualitate va umple de magie intreaga zona.
Obiectiv turistic, metropola tinutului pontic este un fascinant muzeu in aer liber: parcul arheologic cu harta din mozaic a cetatii euxine, Constanta veche cu edificiile istorice, statuile lui Eminescu si Ovidiu, Portul Tomis, Cazinoul, si multe alte cladiri cu o bogata amprenta istorica ce pastreaza o atmosfera mistica, unica. Cladirea Cazinoului, situata pe faleza peninsulei din sud-estul orasului, este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Locatia a fost ridicata din bani publici in perioada 1903-1910, dupa ce conflictul dintre conservatori si liberali a amanat de mai multe ori finalizarea lucrarii. Istoria acestei cladiri exceptionale incepe insa inca din 1899, cand se punea in discutie necesitatea construirii in Constanta unui loc de recreere in care sa se adune crema societatii din acele vremuri.
Impresioneaza prin dimensiuni
Spatiile generoase, care impresioneaza si astazi prin dimensiuni, s-au transformat in punctul de intalnire al domnilor si doamnelor din inalta societate, dornici de distractie, lecturi si conversatie. Pentru a le satisface nevoia de "loisir", parterul gazduia diverse jocuri de noroc, iar la etaj vizitatorii se puteau desfata sub lumina feerica a lampioanelor de pe terasa impinsa deasupra marii sau de pe cea cu deschidere spre faleza. Arhitectul roman de origine elvetiana, Daniel Renard, a fost cel care a dat viata cladirii ce timp de zeci de ani a atras privirile celor care paseau pe faleza Marii Negre. Cazinoul din Constanta este cel mai important si caracteristic edificiu public co