Anumite fructe, precum afinele, capsunele, sau verdeturi precum vestitul spanac ajuta memoria si capacitatea de invatare, dar sa nu uitam nici de acizii grasi care usureaza transmiterea de informatii intre neuroni. Consumul zilnic al acestor alimente ajuta la pastrarea capacitatilor intelectuale la cote ridicate-in cazul in care ele exista. Capsunele protejeaza creierul si memoria. Spanacul este bogat in compusi antiinflamatori si antioxidanti care incetinesc imbatranirea celulelor si implicit si ale creierului. Planta curcumina sau cunoscuta si sub denumirea de curry –se gaseste prin supermarketuri, este recomandata si bolnavilor de Alzheimer, pentru ca previne declinul mental. Nivelul scazut de acizi grasi Omega 3 care sunt incorporati in membrana celulara creeaza probleme de memorie, depresie sau chiar deficitul de atentie. Resurse de acizi grasi Omega 3 gasim in somon, sardine, cod sau in suplimentele zilnice de ulei de peste. Ouale bogate in vitamina B si colina -vitala pentru memorie, invatare si gandire, ajuta la mentinerea flexibilitatii membranei celulelor nervoase. Extractele Ginko Biloba ajuta in tratamentul dementei, imbunatatand functia cognitiva.
Studiile recente au aratat ca persoanele sedentare dar inca sanatoase, pentru ca sedentarismul duce la aparitia diferitelor boli, au cunoscut o crestere semnificativa a materiei cenusii dupa ce au facut exercitii aerobice cate o ora de trei ori pe saptamana. E drept ca un alt studiu a demonstrat ca nu de marimea creierului depinde capacitatea intelectuala.
Anumite fructe, precum afinele, capsunele, sau verdeturi precum vestitul spanac ajuta memoria si capacitatea de invatare, dar sa nu uitam nici de acizii grasi care usureaza transmiterea de informatii intre neuroni. Consumul zilnic al acestor alimente ajuta la pastrarea capacitatilor intelectuale la cote ridicate-in cazul in care ele exista. Ca