America nu mai e cea mai cea. Britanicii si australienii fac pasi importanti in cursa geneticii si a clonarii, criza economica trezeste groaza printre oamenii de afaceri, iar Putin a fost marele castigator al negocierilor de la Summitul NATO de anul acesta, de la Bucuresti. Fareed Zakaria, comentator pe probleme de relatii internationale, vede alte semne ale declinului in „Lumea postamericana“, carte aparuta anul acesta. Taipei gazduieste cea mai inalta cladire din lume, care la randul ei va fi depasita in curand de o alta, care se ridica in Dubai. Cel mai incapator avion de pasageri este produs in Europa, cea mai mare industrie de film este Bollywoodul indian, si nu Hollywoodul. Exemplele lui Zakaria au fost publicate in numarul din 12 mai al saptamanalului „Newsweek“.
La randul lui, Antoine van Agtmael, creatorul expresiei „piete emergente“, a identificat 25 de companii care au mari sanse sa se metamorfozeze in multinationalele gigant ale zilei de maine. Ele nu isi mai au centrele de comanda in SUA insa, ci in Brazilia, Mexic, Coreea de Sud si in Taiwan. Londra a lasat, de altfel, New Yorkul fara titulatura de centrul financiar al planetei. „E ceva mai mult decat mediatizata ridicare a Chinei si Indiei. Este ridicarea restului lumii“, atentioneaza Zakaria.
Integral in Cotidianul. America nu mai e cea mai cea. Britanicii si australienii fac pasi importanti in cursa geneticii si a clonarii, criza economica trezeste groaza printre oamenii de afaceri, iar Putin a fost marele castigator al negocierilor de la Summitul NATO de anul acesta, de la Bucuresti. Fareed Zakaria, comentator pe probleme de relatii internationale, vede alte semne ale declinului in „Lumea postamericana“, carte aparuta anul acesta. Taipei gazduieste cea mai inalta cladire din lume, care la randul ei va fi depasita in curand de o alta, care se ridica in Dubai. Cel mai incapator