Mită, lupte corp la corp, buletine rătăcite, cauciucuri tăiate, ploaie de reclamaţii la poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean alcătuiesc tabloul celui de-al doilea tur al alegerilor locale din Dolj, desfăşurat în 53 de localităţi din judeţ.Formaţiunile politice de toate culorile au avut grijă ca, dis-de-dimineaţă, la urechile poliţiştilor, dar şi ale presei să ajungă poveşti despre candidaţi care umblă prin sate să îmbie electoratul cu bani pentru a-i vota sau despre susţinători căzuţi pe frontul alegerilor în lupte gen K1 cu adversarii politici. Faptele reclamate în gura mare de partide se concretizaseră până la prânz în câteva contestaţii depuse la Biroul Electoral Judeţean, dar şi în plângeri la poliţie.
Candidaţi deghizaţi în observatori ai ONG-urilor Două cazuri trase parcă la indigo au intrat ieri în atenţia BEJ. Acestea vizau faptul că persoane acreditate ca observatori independenţi din partea unor organizaţii neguvernamentale ar fi fost, de fapt, membri de partid şi, în plus, chiar candidaţi în primul tur de scrutin. Prima situaţie de acest gen s-a înregistrat în comuna Galicea Mare, unde candidatul PNL la primărie a reclamat faptul că unul dintre observatorii dintr-o secţie de votare, acreditat prin Fundaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului, Ariglia Marinescu, este membră PSD şi a candidat pe listele pentru consiliul local din partea acestui partid pe 1 iunie. Cele semnalate la Galicea Mare s-au confirmat, iar observatoarea pesedistă a fost trimisă acasă de reprezentanţii biroului electoral local.
BEJ l-a dat pe observatorul de la Carpen pe mâna poliţiei Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în comuna Carpen şi s-a lăsat chiar cu o reclamaţie la poliţie din partea BEJ Dolj. Lucian Zamfir, preşedintele BEJ, a declarat că observatorul acreditat la o secţie din Carpen din partea Fundaţiei CRED, Gheorghe Mlădinescu, s-a dovedit candidat di