O noua centrala nucleara va fi construita in Transilvania, iar reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda vor intra in functiune. Alaturi de capacitatile existente, acestea ar putea contura, pana in 2020, o Romanie independenta energetic.
Criza energetica mondiala determina autoritatile romane sa puna tot mai mare miza pe controversatul proiect de extindere a capacitatilor nucleare. In ciuda protestelor Greenpeace si a specialistilor care ridica semne de intrebare privind pericolul energiei nucleare, in acest an vor incepe lucrarile de constructie a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda.
Pana in 2009, va fi stabilit amplasamentul celei de-a doua centrale nucleare, zonele luate in calcul fiind Fagaras si cea a raului Siret. Specialistii afirma ca aceste amplasamente sunt in continuare preferabile din punct de vedere seismologic si geologic pentru construirea centralei nucleare. Valica Gorea, presedintele Agentiei Nucleare, a declarat vineri ca studile de amplasament ale centralei vor fi finalizate in vara anului 2009.
El a spus ca noua centrala va fi construita probabil in Transilvania, deci nu pe cursul Dunarii, unde densitatea energetica e deja prea mare. Noua centrala nucleara va avea o putere instalata de pana la 2.400 MW si va asigura, in 2020, circa 30-35% din consumul de energie electrica al tarii.
Integral in DailyBusiness.ro O noua centrala nucleara va fi construita in Transilvania, iar reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda vor intra in functiune. Alaturi de capacitatile existente, acestea ar putea contura, pana in 2020, o Romanie independenta energetic.
Criza energetica mondiala determina autoritatile romane sa puna tot mai mare miza pe controversatul proiect de extindere a capacitatilor nucleare. In ciuda protestelor Greenpeace si a specialistilor care ridica semne de intrebare privind pericolul energiei nuclear