Lichiditatea obţinută pe piaţa principală a atins cel mai mic nivel din ultimele trei săptămâni În absenţa unor ştiri semnificative care să readucă investitorii în piaţă,
Lichiditatea obţinută pe piaţa principală a atins cel mai mic nivel din ultimele trei săptămâni
În absenţa unor ştiri semnificative care să readucă investitorii în piaţă, indicele compozit al Bursei de la Bucureşti a înregistrat, vineri, o apreciere de numai 0,28%.
Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii s-a caracterizat printr-un rulaj modest, de numai 4,2 milioane de euro, şi de variaţii de sub un punct procentual pentru indicii bursieri.
"A fost o şedinţă <> , de relaxare, în absenţa unor ştiri care să mişte piaţa. Ne aşteptăm la volume mai mari, mai ales că au început să vină şi dividendele", spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la Estinvest Focşani. Acţiunile celor mai lichide zece companii au crescut, în medie, cu 0,23%, iar indicele BET-FI a urcat cu 0,80% faţă de sesiunea anterioară.
SIF Transilvania, în topul lichidităţii
Cel mai mare rulaj, de 2,5 milioane de lei, a fost atras de SIF Transilvania (SIF3). Ultima tranzacţie cu acţiuni SIF3 a fost perfectată la preţul de 1,6200 lei/titlu, în creştere cu 1,89%. În acelaşi segment de piaţă, acţiunile SIF Muntenia (SIF4) s-au scumpit cu 1,83%, în timp ce acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Moldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5) au rămas la cotaţiile şedinţei anterioare.
În sectorul bancar, acţiunile BRD au închis pe minus, la 21,8000 lei/titlu (-0,46%), acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) s-au depreciat cu 1,95%, în timp ce acţiunile Băncii Transilvania (TLV) s-au menţinut la 0,4490 lei/titlu. În sectorul petrolier, atât titlurile Petrom (SNP), cât şi cele ale Romeptrol Rafinare (RRC) au marcat o ascensiune de 0,98% şi, respectiv, de 0,67%.
Creşteri semnificative