» Prezenta la vot in Bucuresti si in localitatile din Transilvania a fost in turul doi substantial mai redusa decat in cele din sudul tarii. In Capitala peste 40 la suta dintre votanti au studii superioare, peste 35 la suta au terminat un liceu si doar in jur de 20 la suta sunt cu studii submedii.
» Propaganda electorala a continuat pana in ziua alegerilor, mai ales in mediul rural, iar partidele au reclamat implicarea unor preoti si politisti in favoarea anumitor candidati.
» Biroul Electoral Central a decis continuarea votului intr-o comuna in care favoritul la fotoliul de primar a decedat la doua ore dupa inceperea scrutinului.
Statisticile prezentei la vot pe parcursul zilei de ieri sugereaza ca febra alegerilor s-a mentinut la cote inalte in localitatile din Ilfov, mai ales in cele considerate interesante de catre investitorii imobiliari, datorita terenurilor pe care le detin. In sudul tarii, mai ales in Oltenia, Biroul Electoral Central (BEC) a constatat o prezenta net superioara celei din zona vestica, unde fusesera transate din primul tur orasele cu miza economica. Se rastoarna astfel imaginea ardelenilor cu spirit civic dezvoltat. In Bistrita-Nasaud, Maramures si Covasna au fost astfel inregistrati cei mai multi absenti, desi aceste judete nu sunt foarte industrializate, iar dimensiunea rurala nu este deloc neglijabila. De asemenea, la Bucuresti mobilizarea a fost scazuta, accentuandu-se in sectoarele 2 si 3, unde primarii in functie au castigat din primul tur. Cei doi candidati pentru fotoliul Capitalei au incercat si ieri sa atraga atentia.
Astfel, independentul Sorin Oprescu, sustinut oficial de PSD, a precizat fara modestie: "Am votat schimbarea in bine cu mine", iar apoi si-a anuntat "vizita" la biserica de lemn din curtea Academiei Militare, unde s-a rugat pentru un rezultat bun si pentru sanatate. Pres