Şifonaţi după înfrângerea la Primăria Capitalei, democrat-liberalii au strâns rândurile în jurul lui Vasile Blaga şi au pus batista pe ţambal. Sursa: Codrin Prisecaru
Recunosc victoria lui Sorin Oprescu, dar minimalizează şocul resimţit în propriul partid, ascunzând tensiunile în spatele unei fotografii de familie unită.
Nu se caută vinovaţi, nu vor fi, deocamdată, decapitări decât în cazuri excepţionale, unde filialele din ţară au pierdut primăriile şi au obţinut cu mai mult de 5% sub scorul partidului.
Front comun Băsescu-PDL împotriva demisiei
Învins la Bucureşti, Blaga a făcut un pas înapoi din prim-plan, nici nu-şi pune problema funcţiei de viceprimar sub Oprescu, îşi va ceda locul în Consiliul General şi se mai gândeşte încă la demisia din fruntea filialei. Decişi să evite orice semn de slăbiciune, atât liderii PDL, cât şi preşedintele Băsescu i-au sugerat „să nu se pripească“. Perspectiva - cel mai probabil un nou mandat de senator de Bucureşti, pe uninominal, şi coordonarea campaniei pentru legislative.
Cu cele 24 de mandate din 55 în Consiliu, PDL caută între timp o majoritate de două treimi, ca să aibă în mână marile decizii. Mizează pe colaborarea PNG pentru a impune viceprimarii şi intenţionează să-i curteze pe liberali pentru o susţinere mai largă. Contabilii PDL trag linie şi estimează că în campania pentru Bucureşti s-au dus 1.000.000-1.200.000 de euro.
După întâlnirea conducerii, liderul Emil Boc a ţinut să spună din nou ieri că nu are ce să reproşeze „nimănui de la Bucureşti“ şi a vorbit despre o „asumare de echipă“.
„Rezultatul este bun“, a ţinut-o el cu „partea plină a paharului“, dând vina pe „aşteptările probabil mai mari“ şi pe coaliţia în care s-au adunat „toate celelalte partide“. Boc a insistat cu „recomandarea“ ca Blaga să nu demisioneze.