Terenul rămâne scump. Preţul unui metru pătrat de teren în centrul oraşului ajunge până la 6.000 de euro Un oraş alb şi sufocant. Atena, locul unde democraţia a luat naştere,
Terenul rămâne scump. Preţul unui metru pătrat de teren în centrul oraşului ajunge până la 6.000 de euro
Un oraş alb şi sufocant. Atena, locul unde democraţia a luat naştere, promite încă de la primul pas câteva zile de concediu de neuitat sau o casă mereu însorită pentru cei care se gândesc să cumpere aici o proprietate rezidenţială.
Am ştiut încă din aeroport ce trebuie să vizitez. Am început dis-de-dimineaţă cu stânca sacră a Atenei, Acropole.
O adevărată minune a arhitecturii. Aici sunt cele mai multe lăcaşuri de cult şi cele mai importante monumente religioase din oraşul elen. Cu doar un secol şi jumătate în urmă, pe dealurile Acropolelor încă erau locuinţe.
Ţara Ouzo-lui
Mai jos de Acropole poţi să vezi două dintre cele mai cunoscute teatre din lume. Încă folosit pentru concerte, Teatrul Herod Atticus a fost construit de romani cu două secole înaintea erei noastre. Şi mai vechi este Teatrul lui Dionysios.
Primul teatru din piatră din lume era folosit de romani pentru luptele gladiatorilor. Impresionant este puţin spus când vorbeşti despre Templul lui Poseidon. Zeului mării i-a fost închinat cel mai frumos sanctuar al Atenei, pe care îl redescoperi cu fiecare vizită.
6.000 de euro metrul pătrat de teren
Să simt Grecia aşa cum apare în albumele foto, să iau pulsul oraşului care îmi părea, în mod paradoxal, familiar, am pornit o plimbare pe străduţele pline cu localnici.
Muzică la fiecare colţ, râsete zgomotoase ca pe la noi şi un miros de bucătărie tradiţională m-au condus uşor înspre centrul cu imobile când cenuşii, când din sticlă şi oţel. Dacă e ceva ce zonele centrale au în exces, sunt locurile în care poţi